winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is krav maga?
Krav Magá, een discipline die wordt gekenmerkt door zijn pragmatisme en effectiviteit in extreme situaties, heeft de grenzen van Israël overstegen om een plaats te verwerven in het mondiale panorama van de vechtsporten. Vanaf de conceptie in de turbulente jaren vóór de Tweede Wereldoorlog tot de huidige internationale erkenning heeft Krav Magá zichzelf gevestigd als een essentieel instrument voor persoonlijke overleving en verdediging.
 

Wortels van Krav Magá: de erfenis van Imi Lichtenfeld

 

Imi Lichtenfeld, met een vooraanstaande achtergrond in worstelen, gymnastiek en boksen, werd door de toenemende antisemitische dreigingen in Europa gedreven om een vorm van strijd te creëren die de beperkingen van traditionele disciplines zou overwinnen. Het resultaat was Krav Magá, een systeem zonder beperkingen, ontworpen voor persoonlijke bescherming in de context van gewapende conflicten en straataanvallen. Deze kunst van zelfverdediging werd de standaard voor de Israëlische strijdkrachten en ontwikkelde zich later tot civiel onderwijs.
 

Principes en technieken: de essentie van Krav Magá

 

De Krav Magá-techniek onderscheidt zich door de focus op effectiviteit en eenvoud. Het is geen sport, maar een overlevingsmethode, waarbij het doel is om de dreiging zo snel mogelijk te neutraliseren. De ‘hit to neutralize’-strategie is essentieel, waarbij aanvallen op vitale punten en het gebruik van elk voorhanden voorwerp als wapen mogelijk zijn. Deze praktische en realistische benadering weerspiegelt de aard van Krav Maga als een systeem dat is ontworpen om de harde realiteit van gevechten en zelfverdediging het hoofd te bieden.
 

Krav Magá-training: voorbereiding op de realiteit

 

De nauwkeurigheid van de Krav Maga-training is ongeëvenaard, gericht op het voorbereiden van individuen op situaties van leven of dood. De instructie varieert van eenvoudige zelfverdediging tot geavanceerde tactieken voor veiligheidsoperaties. Aanpassingsvermogen en improvisatie worden benadrukt, waarbij beoefenaars worden getraind om zichzelf te verdedigen in elke omgeving, of het nu in de stad, op het platteland of zelfs in het water is.
 

Filosofie en waarden: voorbij de strijd

 

Hoewel Krav Magá bekend staat om zijn brutaliteit, brengt het ook waarden van zelfrespect, veerkracht en geduld met zich mee. Discipline bevordert het zelfvertrouwen en de moed en bereidt individuen niet alleen fysiek, maar ook mentaal voor op tegenslagen. De filosofie van Krav Magá is duidelijk: het leven redden ten koste van alles, waarbij persoonlijke veiligheid voorrang krijgt boven confrontatie.
 

Krav Magá in de hedendaagse wereld

 

De internationale expansie van Krav Magá begon in de jaren negentig, toen het buiten Israël mocht worden onderwezen. De oprichting van de Internationale Krav Maga Federatie (IKMF) door Imi Lichtenfeld zorgde voor de verspreiding en het behoud van de integriteit van het systeem. Tegenwoordig wordt Krav Magá beoefend in meer dan 40 landen, erkend vanwege zijn toepasbaarheid op civiel, politie- en militair gebied.
 

Trainingsapparatuur

 

Hoewel Krav Maga zich richt op het vermogen om onder alle omstandigheden te presteren, omvat de training vaak gespecialiseerde uitrusting zoals beschermende helmen, borstbeschermers, scheenbeschermers en bokshandschoenen. Deze apparatuur maakt veilige en effectieve training mogelijk, waardoor beoefenaars vertrouwd kunnen raken met gevechtssituaties zonder ernstig letsel op te lopen.
 
 
Krav Maga blijft evolueren en past zich aan aan de veranderende dynamiek van veiligheid en zelfverdediging in de moderne wereld. De compromisloze focus op overleving en efficiëntie maakt het tot een unieke discipline onder de vechtsporten, die praktische en effectieve hulpmiddelen voor zelfverdediging biedt. Vanaf zijn wortels in de strijd voor het Joodse voortbestaan tot aan de wereldwijde adoptie ervan, symboliseert Krav Maga veerkracht en aanpassingsvermogen

In onze vechtsportwinkel vindt u alle benodigde uitrusting

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account