winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Hoe boksbandages kiezen?

Allereerst moeten we weten van welk materiaal de boksbandages zijn gemaakt, of er verschillende soorten stoffen zijn of dat er verschillende maten beschikbaar zijn.

Een belangrijk ding om in gedachten te houden bij het kopen van verbandmiddelen is om te weten wat voor soort discipline je gaat beoefenen. Dit komt omdat dezelfde draagdoek niet gebruikt wordt voor boksen, MMA, Muay Thai, Kickboksen of Full Contact. De keuze hangt af van de lengte van de bandage, er zijn namelijk verschillende soorten en maten boksbandages.

Het verband moet strak aansluiten om trillingen en onnodig letsel te voorkomen.

 

Soorten materiaal in boksbandages

 

  • Katoen: Dit materiaal wordt steeds minder gebruikt. Hoewel het een stevige pasvorm biedt, verslechtert het sneller dan andere materialen en kan het moeilijker te gebruiken zijn voor verbandmiddelen.
  • Semi-elastisch (katoen en vezels): Ze worden het meest gebruikt vanwege hun optimale pasvorm, omdat ze iets meer uitrekken dan normaal.
  • Elastisch (lycra en vezels): Ze worden minder gebruikt, hoewel er veel verschillende versies zijn. Sommige mensen geven de voorkeur aan dit soort materiaal vanwege de pasvorm, terwijl anderen niet bestand zijn tegen de druk die het op de hand uitoefent.

 

Boksbandages Lengte

 

De maximale gebruikelijke lengte is 5 meter, ideaal voor boksen voor volwassenen, maar niet voor MMA waarbij kortere wikkels nodig zijn. Metingen van 3,5 m of 4 m worden gebruikt door vrouwen en kinderen van 12 tot 16 jaar oud. Voor de allerkleinsten is er ook een kindermaat van 2,5m.

Het is van cruciaal belang om volledige handbescherming te hebben om van de training te genieten en blessures te voorkomen. De bandages beschermen de knokkels en polsen en absorberen trillingen bij stoten.

 

Alternatieven voor traditioneel verband

 

Er is een verbandhandschoen op de markt, met gel- of visco-elastische bescherming, die onder de handschoen wordt geplaatst. Wij raden echter altijd traditionele bandages met boksbandages aan.

 

Merken en onderhoud

 

Wij werken met merken als Leone, Venum, DSK of Buddha, die elk verschillende lengtematen aanbieden maar dezelfde breedte hebben, inclusief kindermaten.

Het onderhoud van de verbanden is eenvoudig: was ze na elk gebruik om een goede hygiëne te behouden en onaangename geurtjes in de handschoen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om ze met de hand te wassen om beschadiging van het klittenband te voorkomen.

Nog een laatste tip: was je boksbandages altijd na de training om de hygiëne te behouden en nare geurtjes aan de handschoenen te voorkomen. Kies uw bandages niet op basis van hun ontwerp, maar op basis van de eigenschappen die het beste bij uw hand passen.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account