winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur

​
 

Het bloemkooloor of hematoma auris is een pathologie die typerend is voor vechtsporten MMA, worstelen, Sambo of Jiu-Jitsu, onder anderen.

Deze pathologie in het oor heeft een bepaalde vorm, die doet denken aan een bloemkool, daarom wordt het zo genoemd.

Hoe hematoom auris zich ontwikkelt


De waarneming van deze wijziging begon in het midden van de 19e eeuw, zonder precies te weten waarom deze plaatsvond. In feite zijn gevallen van intellectuele achterstand en dementie met elkaar verbonden, zonder er iets mee te maken te hebben.

In de loop van de jaren en de voortgang van het onderzoek werd ontdekt dat bloemkooloor wordt veroorzaakt door de vorming van bloedstolsels in het gebied. Deze stolsels, veroorzaakt door sterke en herhaalde inslagen, zorgen ervoor dat het kraakbeen van het oor loskomt van het perichondrium, de laag die het kraakbeen omringt en verantwoordelijk is voor de bloedtoevoer en voeding.

Wanneer u enige tijd zonder goede irrigatie doorbrengt, treedt hypoxie en volledig verlies van voeding naar het kraakbeen op, waardoor het volledig inert wordt . Als een verdedigingsmethode wordt een blauwe plek gevormd die geleidelijk opzwelt, waardoor plooien ontstaan en dit karakteristieke silhouet ontstaat.

Deze vorm is permanent en kan niet worden teruggedraaid, zelfs niet als de klappen op het gebied ophouden. Hoewel het waar is dat de laatste jaren chirurgische technieken zijn ontwikkeld die erop gericht zijn het oor te elimineren en het oor zijn "normale" uiterlijk te laten terugkrijgen.

Hoe het verschijnen van het bloemkooloor te voorkomen


Dat is waar we in komen, bij het beschermen tegen mogelijke blessures tijdens het sporten. In de sporten die we hebben besproken, waarbij het contact frequent, continu en intens is, is het erg moeilijk om deze effecten te voorkomen.

Het enige waar we dus mee kunnen omgaan, is dat de impact minder is en dat het oor wordt beschermd om dit aspect niet over te nemen. Het gebruik van helmen voor de klappen en oorkappen voor voortdurend wrijven beschermt u tegen het verschijnen van het bloemkooloor.

Als het in vroege perioden wordt ontdekt, is het mogelijk om de stolsels die het hematoom auris vormen af te voeren en de gevolgen ervan milder te maken. Bepaalde worstelaars gebruiken ook compressieverbanden in het gebied om de irrigatie gaande te houden.

Om dit te voorkomen, klikt u op deze afbeelding om onze selectie gehoorbeschermers te zien



orejeras bjj

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account