winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Verschillen tussen Japans jiu jitsu en Brazilia...
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Verschillen tussen Japans jiu jitsu en Braziliaans jiu jitsu


Verschillen tussen Japans jiu jitsu en Braziliaans jiu jitsu

Verschillen tussen Japans Jiu Jitsu en Braziliaans Jiu Jitsu

 

Jiu Jitsu, een krijgskunst gericht op flexibiliteit en soepelheid, is onderverdeeld in twee hoofdtakken: Japans Jiu Jitsu en Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) . Ondanks dat ze een gemeenschappelijke voorouder delen, is elke stijl uniek geëvolueerd, wat de verschillen in filosofie, techniek en toepassing weerspiegelt.

 

Oorsprong en geschiedenis

 

Japans Jiu Jitsu : Deze krijgskunst, die eeuwen teruggaat in Japan, werd door samurai ontwikkeld om zichzelf zonder wapens te verdedigen. Het omvat werptechnieken, vasthouden, verwurgingen en slagen, naast het gebruik van traditionele wapens.

Braziliaans Jiu Jitsu : BJJ, dat in de jaren twintig in Brazilië opkwam, legt een sterke nadruk op grondgevechten. Het werd gepopulariseerd door de familie Gracie en richt zich op indieningstechnieken.

 

Filosofie en aanpak

 

Japans Jiu Jitsu: Bevordert het gebruik van de kracht van de tegenstander tegen hem, met de nadruk op zowel staande als grondtechnieken. Bij deze stijl ligt ook de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en discipline.

Braziliaans Jiu Jitsu: richt zich op het beheersen van grondgevechten en leert beoefenaars grotere tegenstanders te onderwerpen met behulp van gespecialiseerde technieken.

 

Technieken en training

 

Japans Jiu Jitsu: Biedt een gevarieerd repertoire met slag-, werp- en wapenverdedigingen, met de nadruk op vloeiende overgangen tussen technieken.

Braziliaans Jiu Jitsu: Gespecialiseerd in grijp- en grondtechnieken, met de nadruk op controleposities en overgangen.

 

Competitie en praktische toepassing

 

Japans Jiu Jitsu: Hoewel er wedstrijden zijn, geven veel scholen prioriteit aan het traditionele aspect en de toepassing ervan bij zelfverdediging.

Braziliaans Jiu Jitsu: Competitie speelt een cruciale rol, waarbij toernooien inzendingen en controle ter plaatse bevorderen.

 

Conclusie

 

Het Japanse Jiu Jitsu behoudt de rijke traditie en veelzijdigheid van samuraitechnieken, terwijl het Braziliaanse Jiu Jitsu zich aanpast aan de moderniteit en zich richt op grondgevechten. Beide stijlen bieden waardevolle lessen in zelfverdediging en persoonlijke ontwikkeling.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account