winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Het belang van het dragen van een helm bij het ...
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Het belang van het dragen van een helm bij het sparren bij het boksen


Het belang van het dragen van een helm bij het sparren bij het boksen

In de bokswereld is veiligheid net zo belangrijk als techniek en strategie. Een van de cruciale elementen om deze veiligheid te garanderen is het juiste gebruik van hoofdbescherming . Deze helmen zijn essentieel om blessures tijdens sparringoefeningen te voorkomen en beschermen tegen snijwonden, kneuzingen en trauma aan kritieke gebieden zoals de ogen en jukbeenderen. Hoewel er discussie bestaat over de vraag of ze de impactkracht kunnen vergroten, is de waarheid dat hun ontwerp gericht is op het minimaliseren van gezichts- en hersenletsel.

 

Het kiezen van de juiste bokshelm

 

Er zijn verschillende soorten bokshelmen, elk ontworpen met een specifiek doel en kenmerken voor verschillende ervaringsniveaus:

  • Natuurlijk leer: Ze staan bekend om hun duurzaamheid en hoge kwaliteit, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een langetermijninvestering in hun beschermende uitrusting.
  • Volledige hoofden: bieden uitgebreide bescherming voor de kin en jukbeenderen. Hoewel ze veiliger zijn, ligt hun nadeel in verminderd zicht en verhoogd gewicht.
  • Open Protector: Bevordert de zichtbaarheid en is lichter, beschermt het hoofd en de oren, maar laat de kaak bloot. Het is de voorkeur van de meest ervaren boksers.
  • Hybriden: Ze combineren het beste van twee werelden en bieden breed zicht met enige kinbescherming via een metalen staaf. Het is het favoriete model onder professionals vanwege de balans tussen bescherming en functionaliteit.

 

Belang van kwaliteit in een bokshelm

 

Het kiezen van een bokshelm moet niet lichtvaardig worden opgevat. Kiezen voor een beschermer van lage kwaliteit kan de veiligheid in gevaar brengen en op de lange termijn tot ernstiger problemen leiden. Het is cruciaal om een helm te kiezen die optimale bescherming, comfortabele pasvorm en duurzaamheid biedt.

 

Hygiënetips voor uw bokshelm

 

Het handhaven van een goede hygiëne is essentieel als het gaat om uw boksuitrusting. Het is belangrijk om uw helm niet met anderen te delen om contact met zweet of bloed van anderen te voorkomen. Het regelmatig reinigen van uw helm met geschikte producten garandeert niet alleen uw veiligheid, maar ook de lange levensduur van de uitrusting.

Houd bij het kiezen van een bokshelm rekening met deze aspecten om ervoor te zorgen dat uw training veilig en effectief is. Met een goede helm kunt u zich concentreren op het verbeteren van uw vaardigheden, terwijl u erop kunt vertrouwen dat u beschermd bent.


Klik op de afbeelding om onze bokshelmen te bekijken:

 

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account