winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat zijn vechtsporten?

Vechtsporten richten zich op zelfverdediging en het onderwerpen van aanvallers, waarbij ze hun technieken en tactieken organiseren in gestructureerde systemen die worden geperfectioneerd met voortdurende training. Naast het fysieke bevorderen deze disciplines een filosofie en een levensstijl, waarbij ze morele waarden bijbrengen die bijdragen aan persoonlijke en mentale ontwikkeling en zelfvertrouwen.

Diversiteit aan stijlen, kunsten en scholen

Vechtsporten omvatten een breed scala aan stijlen die verder gaan dan traditionele Chinese, Japanse of Koreaanse scholen, inclusief kunst uit plaatsen als Rusland of Israël. Geografie markeert de diversiteit van deze praktijken, waarbij elke regio zijn eigen specialiteit bijdraagt aan de krijgswereld.

Volgens zijn oorsprong

Aziatische vechtsporten worden algemeen erkend en beoefend, maar landen als Israël met Krav Maga of Brazilië met jiu-jitsu hebben hun eigen versies ontwikkeld, waarbij vaak technieken uit verschillende kunsten worden gecombineerd.

Zachte of harde stijlen

Zachte stijlen, zoals Aikido, richten zich op het uit balans brengen van de tegenstander door de kracht van de aanval tegen hem te gebruiken, terwijl harde stijlen, zoals Karate, proberen de kracht van de tegenstander te confronteren met hun eigen kracht.

Compleet of niet compleet

Een complete krijgskunst omvat slaan, schoppen, gooien en manipulaties van vitale punten, terwijl andere zich kunnen specialiseren in specifieke gevechtsgebieden.

Met of zonder wapens

Sommige vechtsporten, zoals Iaidō, richten zich op het hanteren van wapens, terwijl andere, zoals Karate, met lege handen worden beoefend.

Volgens het onderwijssysteem

Vechtsporten kunnen de Japanse traditie volgen (Koryu Budo), zich aanpassen aan de moderne tijd met een sportieve benadering (Gendai Budo) of technieken uit verschillende scholen combineren (eclectische vechtsporten).

Hoe vechtsporten trainen?

De training is onderverdeeld in techniek en gevecht, waarbij techniek zich richt op het leren van bewegingen en vechten op praktische toepassing. Afhankelijk van de kunst kunnen technische training en sparring specifieke namen hebben, zoals kata, poomse of sparring.

Welke vechtkunst moet je beoefenen?

Het kiezen van een krijgskunst moet gebaseerd zijn op wat je het meest comfortabel maakt en wat je graag beoefent. Je eerste stijl zal de basis vormen van je krijgspad, hoewel je nog vele andere kunt verkennen en oefenen.

Keuze uit sportschool of school

Het is belangrijk om te kiezen voor een professioneel en toegankelijk centrum, met een ontspannen sfeer, diverse studenten en een sterk gevoel van kameraadschap. Overleg uw vragen altijd met de verantwoordelijke of SENSEI voordat u een beslissing neemt.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account