winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Verschillen tussen judo en jiu jitsu
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Verschillen tussen judo en jiu jitsu


Verschillen tussen judo en jiu jitsu

Voor beginners in de vechtsport kan het een uitdaging zijn om onderscheid te maken tussen Judo, Japans Jiu-Jitsu en Braziliaans Jiu-Jitsu . Bij Tagoya willen we u helpen de discipline te vinden die het beste bij uw behoeften past, waarbij we de overeenkomsten en verschillen herkennen op het gebied van herkomst, aard, technieken en kleding.

 

Oorsprong en geschiedenis

 

Japans Jiu-Jitsu is de oudste discipline, afkomstig uit de feodale tijd in Japan en bedoeld om ongewapende samoerai op het slagveld te assisteren. In plaats daarvan werd Judo aan het einde van de 19e eeuw gecreëerd door Jigoro Kano, die Jiu-Jitsu-technieken aanpaste in een meer sportieve en minder gewelddadige vorm. Mitsuyo Maeda, een van Kano's prominente discipelen, reisde naar Brazilië en leerde zijn technieken, die werden aangepast door Carlos en Helio Gracie, wat aanleiding gaf tot het Braziliaanse Jiu-Jitsu.

 

Doel

 

Een fundamenteel onderscheid tussen deze vechtsporten ligt in hun doel: terwijl Judo de nadruk legt op het neerhalen van de tegenstander om te winnen, richt Jiu-Jitsu zich op het onderwerpen van de tegenstander, wat de aard ervan weerspiegelt als een systeem van zelfverdediging in plaats van als een sport.

 

Techniek

 

Judo kenmerkt zich door zijn worpen en statechnieken om een dominante positie te verkrijgen. Aan de andere kant is het Braziliaanse Jiu-Jitsu gespecialiseerd in onderwerping door middel van grondgevechten, wat een andere vechtstrategie weerspiegelt.

 

Uniformen

 

Qua kleding zijn jiu-jitsu-kimono's over het algemeen lichter dan judo-judogi's, die dikker zijn en ontworpen om bestand te zijn tegen trekken. Terwijl Judo traditioneel alleen witte of blauwe judogi's toestaat, accepteert Braziliaans Jiu-Jitsu zwarte kimono's en staat een grotere verscheidenheid aan vlakken en kleuren toe.

Als u deze verschillen kent, kunt u zich beter voorbereiden op het kiezen van de discipline die u het meest interesseert. Bij Tagoya moedigen we je aan om de voordelen van Judo en Jiu-Jitsu te ontdekken en de volgende stap in je krijgsreis te zetten.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account