winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Hoe stank in bokshandschoenen voorkomen?


Hoe stank in bokshandschoenen voorkomen?
Bokshandschoenen zijn een onmisbaar stuk gereedschap in elke tas voor boksmateriaal. Na een aantal intensieve trainingssessies kunnen deze echter gaan stinken door opgehoopt zweet en bacteriën. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem te voorkomen en te bestrijden. In dit artikel geven we je een aantal tips en trucs om je bokshandschoenen fris en geurvrij te houden.

**Het geurprobleem begrijpen**

De slechte geur in bokshandschoenen ontstaat door de opeenhoping van bacteriën die groeien in zweet en vocht. Na een intensieve training zijn je handschoenen waarschijnlijk nat van binnen. Als ze niet goed worden gedroogd, wordt de vochtige en hete omgeving een perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels, die de belangrijkste oorzaken zijn van slechte geur.

**Tips om stank in bokshandschoenen te voorkomen**

1. **Drogen na de training:** Na elke trainingssessie is het cruciaal om je handschoenen volledig te laten drogen. Stop ze niet meteen in je gear bag; laat ze in plaats daarvan in een goed geventileerde ruimte aan de lucht drogen.

2. **Gebruik van bandages:** Handbandages bieden niet alleen extra bescherming voor uw polsen en knokkels, ze helpen ook zweet te absorberen, waardoor het vocht in uw handschoenen wordt verminderd.

3. **Regelmatige reiniging:** Reinig uw handschoenen regelmatig met een vochtige doek en een antibacterieel reinigingsmiddel. Reinig zowel de buitenkant als de binnenkant van de handschoen.

4. **Gebruik van deodorants voor handschoenen:** Er zijn specifieke producten die zijn ontworpen om de slechte geur van bokshandschoenen te elimineren. Deze producten kunnen de vorm hebben van sprays, geurabsorberende zakken of zelfs handschoeninzetstukken.

5. **Handschoenrotatie:** Als u vaak traint, kan het handig zijn om een extra paar handschoenen te hebben om rond te draaien. Dit geeft je de kans om ervoor te zorgen dat elk paar voldoende tijd heeft om te drogen en goed te luchten tussen gebruik.

6. **Op een koele plaats bewaren:** Bewaar uw handschoenen op een koele, droge plaats. Vocht en warmte versnellen de groei van bacteriën, dus door je handschoenen in een koele omgeving te bewaren, voorkom je geurtjes.

**Conclusie**

Door je bokshandschoenen geurvrij te houden, wordt je training niet alleen leuker, maar verleng je ook de levensduur van je handschoenen. Met een beetje regelmatige aandacht en zorg kun je je handschoenen fris, droog en klaar voor de volgende training houden.
 

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account