winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Gi of kimono, wat is de juiste term?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Gi of kimono, wat is de juiste term?


Gi of kimono, wat is de juiste term?

In vechtsporten, vooral in disciplines als Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ), judo en aikido, roept de traditionele kleding die tijdens trainingen en wedstrijden wordt gebruikt vaak vragen op over de juiste naam: moet het een gi of een kimono worden genoemd? Het antwoord varieert afhankelijk van de culturele context en de specifieke discipline.

 

Oorsprong en terminologie

 

De term "kimono" komt uit het Japans en verwijst traditioneel naar de nationale kleding van Japan, gedragen bij verschillende formele of ceremoniële gelegenheden. In de context van vechtsporten wordt 'kimono' echter gebruikt om de specifieke kleding te beschrijven die tijdens de training wordt gedragen.

 

Gi: de overheersende keuze in vechtsporten

 

Aan de andere kant is "gi" een afkorting van "keikogi", wat in het Japans "trainingskleding" betekent. Deze term wordt algemeen aanvaard in vechtsportgemeenschappen om te verwijzen naar het uniform dat wordt gebruikt in trainingen en wedstrijden, waardoor het wordt onderscheiden van de traditionele Japanse kimono. In disciplines als BJJ, judo en karate wordt de term ‘gi’ het meest gebruikt.

 

Culturele en disciplineverschillen

 

De keuze tussen ‘gi’ en ‘kimono’ kan ook afhankelijk zijn van de culturele context en de specifieke discipline. In Japan wordt "kimono" waarschijnlijker gebruikt om te verwijzen naar elk type traditionele kleding, terwijl buiten Japan "gi" populair is geworden om vechtsportkleding aan te duiden.

 

Conclusie

 

Concluderend: hoewel beide termen technisch correct kunnen zijn, afhankelijk van de context, is 'gi' de geprefereerde en nauwkeurigere term om te verwijzen naar de kleding die in de meeste vechtsporten wordt gebruikt. Het weerspiegelt een duidelijk onderscheid tussen specifieke sportkleding en de traditionele Japanse kimono, waarbij verwarring wordt vermeden en de culturele wortels van elk kledingstuk worden gerespecteerd.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account