winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Welke soorten bokszakken bestaan er?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Welke soorten bokszakken bestaan er?


Welke soorten bokszakken bestaan er?

Boksballen zijn essentiële hulpmiddelen bij de training van elke bokser, ontworpen om de snelheid, coördinatie, precisie en reactietijd te verbeteren. Er zijn verschillende typen, elk met specifieke kenmerken die aan verschillende trainingsbehoeften voldoen. Hieronder staan de meest voorkomende soorten boksperen en hun specifieke toepassingen:

 

Snelheid Peren

 

Speed-peren zijn ontworpen om de stootsnelheid en hand-oogcoördinatie te verbeteren. Ze zijn klein en licht en hangen aan een platform waardoor de peer snel in alle richtingen kan bewegen als hij wordt geraakt. Het gebruik ervan bevordert de precisie en snelheid bij slagen.

 

Dubbele of Reflex-peren

 

Dubbele of reflexperen zijn zowel aan de boven- als onderkant verbonden door touwen of veren, waardoor onvoorspelbare en snelle bewegingen ontstaan. Dit type peer daagt het vermogen van de bokser uit om een bewegend doelwit te raken, waardoor de reflexen en reactietijd worden verbeterd.

 

Zware peren

 

In tegenstelling tot speedballen zijn zware ballen ontworpen om de kracht van je schoten te versterken. Ze zijn groter en zwaarder, vereisen meer kracht om te slaan, en worden meestal aan de grond bevestigd of aan een stevige standaard opgehangen om zware slagen op te vangen.

 

Mexicaanse peren

 

Mexicaanse peren zijn een variant van speedperen met een meer langwerpige vorm. Deze unieke vorm bevordert een betere oefening van uppercuts en hooks, naast rechte stoten, waardoor een breder scala aan bewegingen en slagtechnieken mogelijk is.

 

Lichaamsvormige peren

 

Deze peren zijn ontworpen om de vorm van de menselijke torso te simuleren, waardoor boksers stoten kunnen oefenen die gericht zijn op specifieke delen van het lichaam. Ze zijn uitstekend geschikt voor het verbeteren van de precisie bij het maken van schoten op verschillende hoogtes en hoeken.

 

Conclusie

 

De keuze voor het type bokszak is afhankelijk van de specifieke trainingsdoelen van de bokser. Elk type biedt unieke voordelen die kunnen helpen bij het verbeteren van verschillende aspecten van techniek, kracht, snelheid en precisie. Het opnemen van een verscheidenheid aan peren in trainingsroutines kan een uitgebreide voorbereiding bieden op elke uitdaging in de ring.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account