winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is Muay Thai?

Muay Thai , ook wel Thai Boxing of Thai Boxing genoemd, is de nationale sport en krijgskunst uit Thailand. Het werd enkele honderden jaren geleden ontwikkeld als een vorm van man-tegen-man-gevecht waarbij het hele lichaam als wapen werd gebruikt. Voorafgaand aan het gevecht wordt een dansritueel uitgevoerd dat bekend staat als Wai Kru Ram Muay.

Het staat bekend als " The Art of Eight Limbs ", waarbij acht punten van het menselijk lichaam worden gebruikt als oorlogswapen.

De handen zoals het zwaard en de dolk; de scheenbenen en onderarmen als pantser tegen slagen, de elleboog als hamer, de benen als bijl en de knieën als staf. Elke ledemaat vormt samen de eenheid om de vijand neer te kunnen halen.

Muay Thai is een staande sport, waarbij stoten, ellebogen, knieën en trappen, maar ook gooien of vasthouden, zijn toegestaan. Bovendien wordt elk gevecht begeleid door Sarama-muziek.

Mensen die de contactsport Muay Thai beoefenen staan bekend als “ Nak Muay ”.

Geschiedenis van Muay Thai

De geschiedenis van Muay Thai gaat terug tot de Sukhothai-dynastie van Thailand, rond de 13e eeuw. Om zichzelf te verdedigen voerde het Thaise leger zowel gewapende als ongewapende gevechten uit, en evolueerde naar wat wij kennen als Muay Thai.

Door oorlogen met koninkrijken in de loop van de tijd werd Muay Thai een manier van leven voor de bevolking van Siam (het huidige Thailand).

Een groot deel van de geschiedenis van Muay Thai ging verloren na de plundering van de hoofdstad van Thailand door de Birmezen in de 14e eeuw. De enige boeken die zijn gered zijn momenteel nationale schatten die worden beschermd als Thais erfgoed. Een van hen vertelt hoe Nai Khanom Tom, bekend als de vader van Muay Thai, tijdens de Ayutthaya-periode negen Birmese strijders versloeg tijdens zijn gevangenschap na de belegering van Siam. Deze gebeurtenis gaf aanleiding tot Muay Thai Day, dat elk jaar op 17 maart wordt gevierd.

Het was in de tijd van het koninkrijk Rattanakosin, tussen de 18e en het begin van de 20e eeuw, toen Muay Thai formeel een nationale sport werd en de regelgeving werd gecreëerd om het te beoefenen. Sindsdien is deze sport in de loop der jaren gegroeid, met elementen als gewatteerde bokshandschoenen en het gebruik van de ring als oefen- en gevechtsplaats.

De meest prestigieuze locaties voor wedstrijden zijn Lumpinee en Rajadamnern, gelegen in Bangkok.

Veel van de slagen en technieken van het oude Muay Thai, ook bekend als Muay Boran, zijn bewaard gebleven. Muay Boran is gemaakt voor man-tegen-man-gevechten tijdens oorlog, met gevaarlijke technieken, zoals stoten op de gewrichten of de achterkant van het hoofd, die fataal kunnen zijn, en die verboden zijn in Muay Thai.

Muay Thai-technieken

Muay Thai-technieken kunnen worden ingedeeld in:

Muay Thai beweegt

Onder hen vinden we de volgende bewegingen:

Bewakingspositie

Je moet je kin intrekken, je lichaam rechtop zetten, de knieën gebogen en altijd je handen gebruiken om je hoofd te beschermen.

vuist stoten

Er zijn verschillende overeenkomsten met traditioneel boksen.

Ellebogen

Het is een krachtige klap waarbij alle kracht van het lichaam wordt overgebracht. Er zijn verschillende soorten slagen die meestal op het hoofd zijn gericht.

Knieën

Met je knieën kun je verschillende bewegingen uitvoeren:

Schopt

We kunnen twee soorten kicks vinden:

Handvatten

Er zijn twee soorten grepen:

Nu je de oorsprong, technieken en bewegingen van Muay Thai kent, ontdek je in onze online winkel alle Muay Thai producten , zoals Thai Boxing broeken, Kick Boxing scheenbeschermers, helmen, wanten, bandages, bokszakken en al het benodigde materiaal. om deze krijgskunst onder de knie te krijgen.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account