winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is kungfu?

Kung Fu功夫 (gōngfū) , ook wel Wushu 武术(w|shù) genoemd, is een Chinese krijgskunst, gebruikt als zelfverdediging en als cultuur, met een spirituele dimensie die concentratie en zelfdiscipline vereist.

Het is een gevecht dat normaal gesproken wordt vergeleken met karate of taekwondo vanwege de hand- en voettechnieken, waarbij Kung Fu de oudste krijgskunst is.

Het is samengesteld uit twee Chinese woorden: Gong, verwijzend naar werk, vaardigheid en doorzettingsvermogen, en Fu, verwijzend naar mens en meesterschap. In zijn geheel betekent het het bereiken van uitmuntendheid door herhaling en gewoonte.

Geschiedenis van Kung Fu

Kung Fu dateert uit de primitieve samenleving en heeft de bewegingen van de jacht overgenomen.

De oorsprong ervan gaat echter terug tot het jaar 527, toen een boeddhistische monnik uit India, genaamd Bodhidharma, het Shaolin-klooster bezocht. Daar liet hij de rest van de monniken 18 bewegingen voor een goede gezondheid zien, bekend als “18 LuoHan”, wat later resulteerde in 24 bewegingen.

Vanaf de Tang-dynastie werd Kung Fu in verschillende Aziatische landen opgenomen, wat leidde tot andere vechtsporten zoals kickboksen, karate, judo of aikido.

Na de oprichting van de Volksrepubliek China migreerden Kung Fu-meesters naar steden als Hong Kong of Taiwan om hun kennis te ontwikkelen.

Tijdens de Culturele Revolutie in China vernietigden de Rode Garde elke vorm van Chinese traditie, wat een radicale verandering in de vechtsporten teweegbracht en deze in verband bracht met de maoïstische trend. De Staatscommissie voor Fysieke Cultuur en Sport werd opgericht om de verschillende kunsten en sporten te controleren. Dit is het moment waarop Wushu naar voren komt, met bewegingen die zijn aangepast aan de traditionele kungfu.

In de rest van de wereld werd het in de jaren '70 populair dankzij Hollywood-films.

Hoe kungfu te leren

Anders dan veel mensen denken, gaat Kung Fu niet alleen over vechten, maar over een levensstijl die lichaam, geest en ziel ontwikkelt. Het gaat niet om het verslaan van de tegenstander, maar om het doen van retrospectie om lichaam en geest te kunnen controleren en verenigen. Daarom moet je kalm blijven en geen gevecht voeren, maar dat alleen doen om jezelf tegen een of andere dreiging te kunnen verdedigen.

Als iemand ‘Kung Fu wil hebben’, moet hij of zij in de loop van de tijd een actie onder de knie krijgen.

Bij Kung Fu moet je een goede balans en coördinatie hebben van zowel het skelet als de spieren, waarbij je je geest concentreert en elke vorm van afleiding vermijdt.

Kung Fu-stijlen

Binnen Kung Fu zijn er verschillende stijlen die verschillen door hun geografische oorsprong en het type training.

Waar is kungfu voor?

Kung Fu is een van de meest complete vechtsporten, die zowel aanvals- als verdedigingsbewegingen omvat, waarbij alle delen van het lichaam worden gebruikt en de concentratie wordt ontwikkeld.

Zoals we echter al eerder hebben vermeld, is Kung Fu niet alleen een krijgskunst. Het leert ons meerdere kwaliteiten, zoals respect, evenwicht, vertrouwen of gelijkheid, en om succes te behalen in de samenleving.

Als je wilt weten of Kung Fu geschikt voor je is, zul je toewijding en discipline moeten tonen.

Niet alle mensen gaan tegelijkertijd vooruit, het hangt af van de fysieke en psychologische mogelijkheden van elke persoon. Daarom is het erg belangrijk om je met lichaam en ziel in te spannen om vooruit te kunnen komen.

Als je op zoek bent naar innerlijke rust, is dit een geweldige kans om de wondere wereld van kungfu te betreden.

Om te beginnen met oefenen, ontdek onze online Kung Fu-catalogus waar u alle uitrusting vindt, zoals Kung Fu-pakken, cobra-handschoenen, Kung Fu-schoenen of sabels.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account