winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is kickboksen?

Kickboksen is een van de meest modieuze vechtsporten en is de afgelopen jaren het meest gegroeid. Bovendien heeft het de bijzonderheid dat het niet alleen een sport is, maar een zeer effectief zelfverdedigingssysteem.

Of je nu nieuw bent in de vechtsport of al andere disciplines hebt beoefend, kickboksen kan een optie voor je zijn. Om deze reden willen we je bij Tagoya alle sleutels geven over deze populaire sport die de stoten van boksen en de kicks van vechtsporten combineert.

 

Geschiedenis van kickboksen

 

Kickboksen werd in de jaren 60 geboren tussen Japan en Thailand, door Osama Noguchi, een bokspromotor en zoon van een zwaargewichtkampioen in deze discipline. Op een van zijn reizen naar Thailand ontmoette hij Naront Siri, een Muay Thai-meester, en dankzij zijn relatie met de grondlegger van het Kyokushinkai-karate, Masutatsu Oyama, organiseerden zij een reeks gevechten tussen Thaise boksers en karateka's.

Op deze manier kwamen hun technieken terecht in wat we vandaag kennen als kickboksen, een naam die het in 1968 verwierf naar de oorspronkelijke naam, karateboksen, die niet erg succesvol was.

Daarom zijn er, hoewel ze overeenkomsten en een relatie in hun oorsprong hebben, verschillen tussen boksen en kickboksen.

 

Doel van kickboksen en hoe je een gevecht kunt winnen

 

In deze discipline is het doel om je tegenstander te verslaan met behulp van slagen zoals trappen en stoten. En net als bij andere vechtsporten zijn er verschillende manieren om een kickbokswedstrijd te winnen:

  • Knock-out: vindt plaats wanneer een van de vechters op de grond blijft liggen en niet in staat is op te staan voordat de scheidsrechter het tellen tot 10 heeft beëindigd.
  • Technische knock-out: Wanneer een vechter veel klappen krijgt en zichzelf niet kan verdedigen, kan de scheidsrechter, arts of trainer het gevecht stoppen en de tegenstander tot winnaar uitroepen.
  • Op punten: De juryleden beoordelen de prestaties van de vechters op basis van hun slagen en technieken, zodat degene die aan het einde van een gevecht de meeste punten verzamelt, de winnaar zal zijn.
  • Diskwalificatie of terugtrekking: Een vechter kan worden gediskwalificeerd wegens het overtreden van de regels of kan besluiten de wedstrijd om een andere reden te verlaten.

 

Benodigde uitrusting bij kickboksen

 

Om te trainen en te concurreren heb je specifieke kickboksmaterialen nodig, die de bescherming en beweging mogelijk maken die nodig zijn bij elke actie van het gevecht. Bijvoorbeeld handschoenen en bandages, die klappen opvangen. Het is ook belangrijk om te weten hoe je scheenbeschermers kiest bij kickboksen. En mondbeschermer, om kaakblessures te voorkomen.

Ook mag je de helm niet vergeten, verplicht bij amateur-kickboksen, en de cup, die essentieel is om de liesstreek te beschermen bij zowel mannen als vrouwen.

Nu je de essentie van kickboksen kent, ben je klaar om je te verdiepen in deze spannende gevechtsdiscipline. In onze kickbokswinkel voorzien we je van alle uitrusting die je nodig hebt om een geduchte vechter te worden!

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account