winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is judo?

In de wereld van vechtsporten is judo een zeer populaire discipline die een groot aantal fysieke, psychologische, educatieve en zelfverdedigingsvoordelen biedt aan degenen die het beoefenen.

Het is een sport die in paren wordt beoefend, waarbij elke vechter (judoka genoemd) zijn tegenstander probeert te neutraliseren: als hij staat, kan hij hem neerhalen door middel van arm-, been- en heuptechnieken; en als het zich op de grond bevindt, zal het doel zijn het te verminderen door immobilisaties, ontwrichtingen en wurgingen.

Je kunt een judowedstrijd op 3 manieren winnen: door één ippon te doen (een takedown of immobilisatie gelijk aan 10 punten, wat de maximale score is), twee waza-ari (7 punten), of simpelweg door meer punten te verzamelen dan je tegenstander.

Maar pas op! want niet alles gaat in een judogevecht. Daarom is het noodzakelijk dat je weet wat de belangrijkste regels van het judo zijn volgens de Internationale Judo Federatie (IJF).

Oorsprong van judo

In 1882 richtte de jonge jiu-jitsu-expert Jigoro Kano zijn eigen school op om zijn kennis van vechtsporten bij te brengen. Kano was zich ervan bewust dat de vechtstijlen van die tijd altijd gericht waren op agressie en fysieke kracht, maar hij geloofde in het belang van evenwicht tussen lichaam en geest, evenals in de mogelijkheid om karakter en moraliteit te ontwikkelen door middel van de strijd.

Ondanks dit alles creëerde hij uiteindelijk judo, dat gebaseerd was op het idee om energie en balans te gebruiken om een sterkere tegenstander te overwinnen. Het was een soort evolutie van jiu-jitsu, waaruit de gevaarlijkste technieken werden geëlimineerd en de meest waardevolle acties behouden bleven.

Fysieke voordelen

Als je erover denkt om judoka te worden, zul je, als je de dojo (het sportcentrum waar judo wordt beoefend) binnengaat en de judogi (het beroemde judopak of kimono) aantrekt, ontdekken hoeveel je je fysieke conditie kunt verbeteren, zowel op het gebied van kracht en weerstand en flexibiliteit, om nog maar te zwijgen van de verbetering van de coördinatie die het beoefenen van de bewegingen van deze sport u zal opleveren.

Judo is een zeer complete discipline waarmee je ook calorieën kunt verbranden, dus ideaal voor wie wil afvallen of gewoon in vorm wil blijven.

Psychologische voordelen en waarden

Het beoefenen van judo is niet alleen gunstig voor het lichaam, maar heeft ook positieve aspecten voor de geest. Zoals bij veel sporten bevordert het beoefenen ervan de aanmaak van endorfine, wat een gevoel van welzijn bevordert, de stemming verbetert en angst reguleert.

Bovendien zal het beoefenen van judo uw zelfvertrouwen vergroten, omdat u zelfvertrouwen krijgt naarmate u technische en fysieke vaardigheden verwerft die u kennis laten maken met een dynamiek van voortdurende persoonlijke verbetering.

En uiteraard traint judo je in waarden als discipline, respect en zelfbeheersing, waardoor het voor kinderen een echte aanrader is.

Zelfverdediging

Natuurlijk is het leren van een krijgskunst een goede manier om jezelf voor te bereiden op de verdediging tegen elke dagelijkse dreiging.

Judo is niet gebaseerd op brute kracht, maar leert je precieze en efficiënte technieken te gebruiken om een agressor onder controle te houden en te onderwerpen, ongeacht zijn grootte of gewicht. Deze kwaliteit maakt het een zeer nuttige discipline voor zelfverdediging, vooral omdat het toevoegen ervan aan de zelfbeheersing en het bewaren van de kalmte die het aanmoedigt je in staat zal stellen succesvol uit ingewikkelde situaties te komen, zelfs als je fysiek in het nadeel bent.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account