winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ)?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Wat is Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ)?


Wat is Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ)?

Braziliaans jiu jitsu (BJJ) is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en wijdverbreide vechtsportdisciplines ter wereld, die de grenzen van Brazilië overstijgt en door miljoenen fans over de hele wereld wordt beoefend. De toepassing ervan als basis in de mixed martial arts (MMA) heeft een cruciale rol gespeeld bij de popularisering ervan, waardoor het een modieuze sport is geworden voor zowel beoefenaars als toeschouwers.

 

Ontdek Braziliaans Jiu Jitsu

 

Braziliaans jiu jitsu richt zich op man-tegen-man-gevechten, waarbij voorrang wordt gegeven aan onderwerpingstechnieken boven slaan. Hun filosofie stelt kleinere, lichtere individuen in staat zichzelf effectief te verdedigen tegen grotere tegenstanders, waarbij ze techniek gebruiken in plaats van brute kracht. Deze modaliteit bevordert een uitgebreide fysieke voorbereiding en verbetert de spierkracht, weerstand, flexibiliteit en mentaal welzijn.

 

Oorsprong van Braziliaans Jiu Jitsu

 

Jiu jitsu kwam aan het begin van de 20e eeuw vanuit Japan naar Brazilië, in een periode die werd gekenmerkt door Aziatische immigratie. Onder deze immigranten bevonden zich judoka's die dojo's in Brazilië oprichtten. Mitsuyo Maeda, een van deze leraren, droeg zijn kennis over aan de broers Helio en Carlos Gracie, die deze technieken toepasten bij het maken van Braziliaans jiu jitsu, waarbij de essentie van Japans jiu jitsu behouden bleef, maar met een filosofie aangepast aan Brazilië.

 

Onderscheid van Braziliaans Jiu Jitsu

 

In tegenstelling tot andere vechtsporten legt BJJ de nadruk op het onderwerpen van de tegenstander door middel van takedowns, chokes en hold's, in plaats van ze rechtstreeks te raken. Dit onderscheidt het aanzienlijk van disciplines als karate, kickboksen of taekwondo, en maakt het meer vergelijkbaar met judo. In tegenstelling tot judo laat BJJ het gevecht echter op de grond doorgaan totdat de tegenstander onderworpen is.

 

Unieke kenmerken van Braziliaans Jiu Jitsu

 

Braziliaans jiu jitsu onderscheidt zich van andere vechtsporten door het hoofddoel van het onderwerpen van de tegenstander, wat een diepgaande kennis van grondvechttechnieken impliceert, evenals een specifieke fysieke en mentale ontwikkeling voor dit doel. Het is dit vermogen om de tegenstander te neutraliseren door middel van techniek en strategie die hem uniek maakt.

BJJ biedt niet alleen een pad naar fysieke en mentale uitmuntendheid, maar biedt ook praktische en effectieve zelfverdedigingsvaardigheden, waardoor het een complete en complexe discipline wordt. Terwijl het zijn wereldwijde expansie voortzet, vestigt Braziliaans jiu jitsu zich als een hoeksteen in de vechtsporttraining, waarbij waarden als respect, discipline en constante zelfverbetering worden gepromoot.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account