winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Wat is ADCC?

Het ADCC (Abu Dhabi Combat Club) Wereldkampioenschap is een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld van no-gi grappling en Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). De ADCC, opgericht in 1998 door Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, staat bekend om het aantrekken van de beste worstelaars van over de hele wereld, ongeacht hun vechtstijl of discipline.

Competitie formaat

De ADCC wordt elke twee jaar gehouden en biedt wedstrijden in verschillende gewichtsklassen voor zowel mannen als vrouwen. In tegenstelling tot andere BJJ-toernooien richt de ADCC zich op no-gi-gevechten, waarvoor een andere reeks technieken en strategieën vereist is vanwege het ontbreken van traditionele kimono-grepen.

Unieke regels

Het kampioenschap maakt gebruik van een unieke reeks regels die actie aanmoedigen en stagnatie proberen te minimaliseren. In de eerste helften van gevechten staan bijvoorbeeld geen punten toe voor controle of posities, wat het eindigen stimuleert. In de tweede helft worden punten geïntroduceerd, waardoor een strategische laag wordt toegevoegd, aangezien vechters hun aanpak gedurende de wedstrijd moeten aanpassen.

Prijzen en erkenning

De ADCC staat niet alleen bekend om zijn hoge concurrentieniveau, maar ook om de aanzienlijke geldprijzen die het aan de winnaars aanbiedt. Dit, gecombineerd met het prestige van het winnen of zelfs meedoen aan het evenement, maakt de ADCC een begeerd doelwit voor worstelaars over de hele wereld.

Impact op Grappling en BJJ

Door de jaren heen heeft de ADCC een aanzienlijke impact gehad op de ontwikkeling van grappling en no-gi BJJ. Het was het toneel van enkele van de meest memorabele botsingen in de geschiedenis van de sport en heeft ertoe bijgedragen dat de bekendheid van vechters die legendes zijn geworden, is toegenomen.

Kortom, de ADCC Wereldkampioenschappen zijn een iconisch evenement in de wereld van worstelen, waarbij uitmuntendheid in no-gi Braziliaans Jiu Jitsu en andere vormen van grondgevechten wordt gevierd. Zijn erfenis van intensieve competitie en geavanceerde techniek blijft zowel vechters als fans inspireren.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account