winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Verschil tussen sambo en Braziliaans jiu jitsu
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Verschil tussen sambo en Braziliaans jiu jitsu


Verschil tussen sambo en Braziliaans jiu jitsu

Onderzoek naar de verschillen tussen Sambo en Braziliaans Jiu-Jitsu

Sambo en Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) zijn twee vechtsporten die op het eerste gezicht vergelijkbaar lijken vanwege hun focus op grondgevechten. Deze disciplines hebben echter een verschillende oorsprong, filosofieën en technieken waardoor ze aanzienlijk van elkaar verschillen. Dit artikel gaat in op de belangrijkste verschillen tussen Sambo en BJJ om een duidelijk inzicht te bieden in beide praktijken.

Oorsprong en filosofie

Sambo is een krijgskunst en vechtsport afkomstig uit Rusland, ontwikkeld aan het begin van de 20e eeuw met als doel het man-tegen-man-gevechtssysteem van het Sovjetleger te verbeteren. Het combineert elementen van judo, jujutsu en worstelen, waardoor een stijl ontstaat die gericht is op worpen, pinnen en inzendingen. Aan de andere kant heeft Braziliaans Jiu-Jitsu zijn wortels in Judo en Japans Jujutsu, maar werd in Brazilië aangepast en aangepast door de familie Gracie en andere pioniers in de 20e eeuw, waarbij de nadruk werd gelegd op grond- en onderwerpingstechnieken boven worpen.

Technieken en aanpak

Een van de belangrijkste technische verschillen tussen Sambo en BJJ ligt in hun aanpak. Sambo legt een zware nadruk op worpen en het behalen van een snelle overwinning door middel van dynamische inzendingen, waaronder armbars en chokes. In tegenstelling hiermee richt BJJ zich dieper op grondwerk, waarbij positiecontrole, strategisch gebruik van gewicht en een breed scala aan onderwerpingstechnieken worden bevorderd, vooral technieken die zich richten op de gewrichten en de nek.

Competitieregels

Sambo- en BJJ-competities hebben verschillende regels die hun technische en filosofische verschillen weerspiegelen. Sambo-competities worden gekenmerkt door snel en agressief te zijn, met een duidelijke nadruk op gooien. Er worden punten toegekend voor takedown-, controle- en submission-technieken. Daarentegen hebben BJJ-competities doorgaans langere rondes, waarin concurrenten nauwgezet werken aan positiecontrole voordat ze proberen hun tegenstander af te maken met een onderwerping, wat hun focus op geduld en strategie weerspiegelt.

Kleding

Traditionele kleding varieert ook tussen deze twee disciplines. Bij Sambo dragen de deelnemers een "kurtka" (een jas vergelijkbaar met die van judo, maar korter en strakker), korte broeken en Sambo-schoenen. Ondertussen strijden beoefenaars bij BJJ in een "gi" (kimono), een dik stoffen jasje met broek en riem, dat tijdens het sparren zowel voor verdediging als aanval wordt gebruikt.

Trainingsstrategieën

Trainingsmethoden in Sambo en BJJ weerspiegelen de prioriteiten van elke kunstvorm. Sambo-training omvat veel werk op het gebied van worpen en snelle overgangen naar onderwerpingstechnieken, terwijl BJJ meer nadruk legt op sparren ("rollen") op de grond, waardoor beoefenaars hun grondspel met verschillende metgezellen kunnen verkennen en verfijnen.

Conclusie

Hoewel Sambo en Braziliaans Jiu-Jitsu enkele overeenkomsten vertonen op het gebied van grondgevechten, zijn er verschillen in oorsprong, aanpak, technieken en wedstrijdregels.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account