winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Van welk materiaal zijn bokshandschoenen gemaakt?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Van welk materiaal zijn bokshandschoenen gemaakt?


Van welk materiaal zijn bokshandschoenen gemaakt?

Bokshandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke bokser en bieden bescherming voor zowel de atleet die ze draagt als hun tegenstander. De vulling van bokshandschoenen speelt een cruciale rol bij deze bescherming en absorbeert en verdeelt de impact van slagen. De keuze van het opvulmateriaal heeft niet alleen invloed op de veiligheid, maar ook op de effectiviteit van de handschoen tijdens training en competitie.

Schuimvulling

Het meest voorkomende materiaal dat wordt gebruikt in de vulling van moderne bokshandschoenen is schuim. Er zijn verschillende soorten, waaronder latexschuim, geïnjecteerd schuim en meerlaags schuim. Het latexschuim voelt zacht aan en is vrij flexibel en past zich goed aan de vorm van de hand aan. Geïnjecteerd schuim daarentegen zorgt voor een gelijkmatige materiaalverdeling, wat resulteert in een consistente bescherming over de hele handschoen. Meerlaagse, met schuim gevulde handschoenen combineren verschillende schuimdichtheden om de schokabsorptie en het comfort te maximaliseren.

Gevuld met paarden- of kamelenhaar

Traditioneel werden bokshandschoenen gevuld met paarden- of kamelenhaar, een praktijk die nog steeds voorkomt in sommige modellen professionele bokshandschoenen of replica's van vintage handschoenen. Dit type vulling zorgt voor een "steviger" gevoel bij het slaan, waardoor boksers meer impact van hun stoten kunnen voelen. Paardenhaar verdeelt de impact echter niet zo gelijkmatig als schuim, wat het risico op letsel voor zowel de gebruiker als de tegenstander kan vergroten.

Gelvulling

Een relatief recente innovatie in het ontwerp van bokshandschoenen is het gebruik van gel als vulmateriaal. Met gel gevoerde bokshandschoenen bieden superieure schokabsorptie en uitzonderlijke handbescherming. De gel past zich aan de vorm van de hand aan, zorgt voor een persoonlijke pasvorm en verbetert het comfort bij langdurig gebruik. Dit type vulling is vooral populair bij boksers die eerder last hebben gehad van hand- of polsblessures.

Selectieoverwegingen

Bij het kiezen van bokshandschoenen is het belangrijk om rekening te houden met het type vulling en andere factoren, zoals het gewicht van de handschoen, de pasvorm en het gebruiksdoel (training, sparring of competitie). Beginners geven misschien de voorkeur aan handschoenen met geïnjecteerd of meerlaags schuim vanwege hun algehele bescherming en comfort, terwijl meer ervaren boksers kunnen kiezen voor handschoenen met gelvulling of zelfs traditionele paardenhaarmodellen voor een meer "echte" trainingservaring.

Conclusie

Het vulmateriaal van bokshandschoenen speelt een essentiële rol bij de bescherming, het comfort en de effectiviteit van de bokstraining. Of u nu de voorkeur geeft aan de schokabsorptie van schuim, het traditionele gevoel van paardenhaar of de geavanceerde bescherming van gel, het kiezen van de juiste handschoen is cruciaal voor uw veiligheid en prestaties in de ring.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account