winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / McGregor's terugkeer: de meest verwachte strijd...
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

McGregor's terugkeer: de meest verwachte strijd tijdens UFC 302


McGregor's terugkeer: de meest verwachte strijd tijdens UFC 302

De UFC maakt de terugkeer van McGregor officieel: 29 juni tegen Chandler

 

Dana White bevestigde tijdens de persconferentie na UFC 300 dat de Ier het hoofdevenement zal bezetten van het evenement dat op 29 juni in Las Vegas zal plaatsvinden. Makhachev keert 28 dagen eerder terug op UFC 301.

 

Dana White maakte het nieuws bekend dat al een tijdje werd vermoed

 

Hij las het van een pagina die uit een klein notitieboekje was gescheurd en na een pauze vergezeld van een ondeugende glimlach. "Op 29 juni, Conor McGregor versus Michael Chandler. Vijf rondes van 170 pond (77,1 kg, weltergewicht)", zei de UFC-baas vóór journalisten die aanwezig waren op de persconferentie na UFC 300. Ze begonnen te applaudisseren.

 

Bevestiging van het duel werd deze week verwacht

 

Maar het was een staatsgreep om het meteen op de claxon te doen. Ze hadden de kans voor de persconferentie tijdens het evenement gemist en White had de conferentie na de show normaal gegeven. Hij verwees eigenlijk naar de rechtszaak. 'Conor had het te druk en het was niet nodig hem te dwingen', zei hij. Toen hij klaar was, vertelde hij de aanwezigen dat hij met verschillende "aantekeningen" ging en maakte hij de sterren van UFC 302 (1 juni) en UFC 303 (29 juni) officieel.

 

In de eerste PPV van die maand juni keert de lichtgewichtkampioen Islam Makhachev terug

 

Wie zal zijn kroon blootleggen tegen Dustin Poirier. De Rus zal na twee jaar opnieuw vechten in de Verenigde Staten. De show zal plaatsvinden in New Jersey en zal de hoofdrol spelen in het duel tussen Sean Strickland en Paulo Costa. Het duel duurt eveneens vijf ronden, dus de verwachting is dat de winnaar de volgende uitdager voor de middengewichttitel kan zijn.

 

Met betrekking tot UFC 302 gaf White alle informatie die ontbrak

 

Het evenement zal op 29 juni plaatsvinden in de T-Mobile Arena in Las Vegas, iets dat al bekend was. McGregor en Chandler sluiten de dag af met een vijf ronden tellend niet-titelgevecht, waarin ze op weltergewicht zullen moeten vechten. De kwestie van de schaal was een van de aandachtspunten. De Ier is tijdens zijn inactiviteit enorm gegroeid en het bereiken van 155 pond (70,3 kg, lichtgewicht) leek onmogelijk. Op dit moment is het enige dat nog bekend is, of er een voorafgaand promotie-evenement zal plaatsvinden. De PPV sluit de belangrijkste week van het jaar voor de UFC af, de International Fight Week, waar de belangrijkste gezichten evenementen met het publiek organiseren en onder andere de opname in de Hall of Fame vieren.

 

McGregor versus Chandler, een jaar wachten

 

Het nieuws over het duel tussen McGregor en Chandler laat al lang op zich wachten. Afgelopen februari maakte de UFC bekend dat de twee vechters de coaches zouden zijn van hun realityshow. Het logische is dat de twee coaches, zodra het programma is afgelopen, tegenover elkaar staan. Alles wees op september 2023, maar de deadlines werden buitensporig lang. De Ier, 35 jaar oud (in juni wordt hij 36), heeft niet meer gevochten sinds juli 2021, toen hij geblesseerd raakte. Hij had een scheenbeenfractuur die hem lange tijd van de sport weghield. Gedurende die periode werd hij, zoals gewoonlijk, uit het USADA-systeem verwijderd. Dat wil zeggen dat hij de antidopingcontroles niet heeft doorstaan.

De USADA had zes maanden nodig van een jager op de lijst om hem te kwalificeren om te vechten. Dat is waar de problemen begonnen. McGregor wilde een uitzondering, maar USADA gaf die niet. De spanning bereikte een zodanig niveau dat de UFC besloot de relatie met de organisatie te verbreken en sinds januari 2024 een andere entiteit inhuurde om de leiding te nemen over de antidopingcontroles. Het touwtrekken vertraagde het duel geleidelijk en ging 2024 in.

UFC 300 was de aangegeven datum, maar McGregor was niet voorbereid. Hij maakte een film en had meer tijd nodig. Er werd gesproken over september, maar het zal uiteindelijk 29 juni zijn (datum die zijn coach in januari naar voren bracht) als hij terugkeert. Hij heeft de tijden verplaatst zoals hij wilde en zijn rivaal, 37 jaar oud (hij wordt deze maand 38), heeft zelf ontslag moeten nemen. De financiële prijs zal het waard zijn. The Notorious is terug en dat betekent big business.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account