winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Hoe wordt Braziliaans jiu jitsu gescoord?
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Hoe wordt Braziliaans jiu jitsu gescoord?


Hoe wordt Braziliaans jiu jitsu gescoord?

Het scoresysteem in Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een fundamenteel aspect van de sport dat zowel deelnemers als fans moeten begrijpen. Dit systeem beloont vechters voor het bereiken van bepaalde posities en het uitvoeren van specifieke technieken tijdens een wedstrijd, en weerspiegelt daarmee hun beheersing en effectiviteit in de krijgskunst.

 

Punten voor controleposities

 

Punten bij BJJ worden voornamelijk toegekend voor het bereiken en behouden van controleposities over de tegenstander. Deze posities omvatten onder meer mount, past guard en side control. Het passeren van de bewaker van de tegenstander en het beheersen van zijn torso kan bijvoorbeeld 3 punten waard zijn, terwijl het bereiken van een bereden positie 4 punten waard kan zijn.

 

Punten voor knockdowns en scrapes

 

Takedowns en sweeps zijn ook scoringsacties in BJJ. Een succesvolle takedown, waarbij een deelnemer de tegenstander vanuit staande positie op de grond brengt, kan 2 punten opleveren. Op dezelfde manier kan het uitvoeren van een scrape, waarbij je de positie van de bewaker omkeert om bovenop de tegenstander te komen, ook 2 punten waard zijn.

 

Voordelen en straffen

 

Naast punten omvat het BJJ-scoresysteem voordelen en straffen. Er wordt een voordeel toegekend voor een bijna succesvolle voltooiingspoging of voor het bereiken van een scoringspositie zonder volledige controle te verkrijgen. Er worden straffen gegeven voor illegale handelingen of passiviteit. Deze elementen kunnen de winnaar bepalen in geval van een gelijkspel op punten.

 

Voltooiingen

 

Hoewel het scoresysteem cruciaal is, is het belangrijkste doel bij BJJ om te winnen door te finishen, waarbij een techniek wordt toegepast die de tegenstander dwingt zich over te geven. Afwerkingen kunnen worden bereikt via gezamenlijke vergrendelingen of chokes, en vertrouwen niet op het puntensysteem om de winnaar te bepalen.

Het begrijpen van het scoresysteem in Braziliaans Jiu Jitsu is essentieel voor het waarderen van de strategie en techniek die bij deze sport betrokken zijn. Door te weten hoe punten worden toegekend, kunnen zowel deelnemers als toeschouwers de wedstrijden met meer begrip en waardering volgen.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account