winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Het verhaal van José Bisbal, vader van David Bi...
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Het verhaal van José Bisbal, vader van David Bisbal


Het verhaal van José Bisbal, vader van David Bisbal

De beroemde zanger David Bisbal heeft een geweldige relatie met boksen. Zijn vader, José Bisbal , lijdt nu aan de ziekte van Alzheimer, is 81 jaar oud en was een vooraanstaand amateur- en professioneel bokser.

 

José Bisbal Carrillo: De erfenis in de ring

 

José Bisbal Carrillo werd geboren op 1 december 1941 in Almería, op het populaire oude plein van de stad. Hij wijdde zich aan het boksen en werd als amateur kampioen van Andalusië, en in 1960 tweede in Spanje in het vlieggewicht, verloor in de finale van de Valenciaan Luis Rodríguez en werd het jaar daarop kampioen, waarbij hij de gouden medaille pakte in het bantamgewicht. in 1961 tijdens de kampioenschappen in Madrid.

 

De professionele carrière van José Bisbal

 

Hij debuteerde als prof op 15 juli 1961 tegen Cristóbal Lobato en won op punten. Bisbal's carrière was zeer succesvol, een Almeriaans idool in die jaren was hij een zeer complete bokser met een geweldige techniek, hij domineerde het ontwijken aan de touwen, wachtend op het falen van zijn rivaal om zijn slagen uit te delen, met boksen op de counter, en zonder grote vast te zitten het deed pijn met beide handen.

 

De nationale kampioen: triomfen en erkenningen

 

Hij werd al snel beroemd in de rest van Spanje. Drie jaar na zijn debuut won hij de nationale bantamgewichttitel tijdens de festiviteiten in Almería in augustus 1963, waarbij hij Rafael Fernández op punten versloeg. Die nacht organiseerden zijn bewonderaars en buren een karavaan van meer dan veertig paardenkoetsen die door de stad toerden om de triomf van hun landgenoot te vieren.

 

Hoewel hij in oktober van dat jaar in Barcelona verloor van de Galiciër Ramón Casal , zou hij de daaropvolgende augustus, in 1964, landskampioen worden in de volgende categorie, die van vedergewicht, en ook verslaan op de Plaza de Toros de Almería nr. minder dan voor de Aragonese Luis Aisa , een van de meest opvallende boksers van die jaren. Maar deze triomf werd voorafgegaan door opmerkelijke overwinningen tegen Miguel Calderín en tegen de daaropvolgende Europees kampioen Manolo Calvo , die ze allemaal op punten won. Een geweldig vormmoment voor Bisbal.

 

In zijn volgende gevecht reisde hij naar Manchester en stond tegenover de solide Europees kampioen Howard Winstone , die jaren later wereldkampioen zou worden, zonder dat er een titel op het spel stond, en op punten verloor in een geweldig gevecht. Eind 1964 zou hij de eerste KO van zijn carrière ondergaan, waarbij hij de nationale vedergewichttitel in de derde ronde zou verliezen tegen de Canarische Kid Tano , de bokser die de meeste keren in de geschiedenis Spaans kampioen is geweest.

 

Hij zou opnieuw regeren op het bantamgewicht door José Arranz uit Madrid te verslaan, nog een van de groten van het moment. Hij vocht tegen uitstekende boksers, zoals de Italiaan Tommasso Galli , of de Spaanse wereldkampioen José Legrá , en toerde door Europa, vechtend en geconfronteerd met eersteklas boksers, zoals de Brit Walter McGowan , kandidaat voor de wereldtitel, of Alan Rudkin , kampioen van Europa, en de Zweed Jean Person , die hij twee keer verslaat.

 

Hij reisde ook naar de Verenigde Staten, en in Mexico stond hij tegenover de grote Rubén Olivares , een van de grote Mexicaanse boksers aller tijden, die verloor door KO maar de grootste portemonnee uit zijn carrière mee naar huis nam, destijds $ 2.500. In Brazilië vocht hij ook met een andere illustere wereldkampioen, de plaatselijke Eder J

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account