winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Geschiedenis van het boksen in Barcelona
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Geschiedenis van het boksen in Barcelona


Geschiedenis van het boksen in Barcelona

De geschiedenis van het boksen in Barcelona is even rijk als opwindend en gaat terug tot de eerste dagen in de 19e eeuw, totdat het een geconsolideerde en gerespecteerde sport in de regio werd. Deze reis door de tijd neemt ons mee naar de sleutelfiguren, de gedenkwaardige gebeurtenissen en hoe Barcelona zichzelf op de internationale bokskaart heeft gepositioneerd.

 

Oorsprong en eerste stappen

 

 

Het begon allemaal in 1876, toen een zeeman uit Mahón, bemanningslid van een Brits schip, de basisbeginselen van het boksen introduceerde bij een plaatselijke discipel genaamd Bergé. Deze laatste bracht zijn kennis over in een bescheiden kamer in Barceloneta, wat het begin markeerde van de bokstraditie in de stad. In de loop der jaren ontstonden er verschillende sportscholen en clubs, zoals de Barcelona Boxing Club in 1910 en de Pugilista Club in 1913, beide pioniers in de organisatie van openbare avonden en in de promotie van boksen in de Catalaanse hoofdstad.

 

Consolidatie en Boom

 

 

De jaren twintig waren getuige van een opmerkelijke groei van het boksen in Barcelona, met de oprichting van de Spaanse Boksfederatie in 1921, onder het presidentschap van Ramon Larruy. Deze periode zag ook de opkomst van talrijke sportscholen, het houden van wedstrijden en de komst van vooraanstaande boksers die het sportlandschap verrijkten. Barcelona werd zo een Europese maatstaf voor het boksen, net achter Parijs, waar meerdere kampioenschappen plaatsvonden en geweldige sportfiguren werden ontvangen.

 

Uitdagingen en heropleving

 

 

Ondanks de verboden en moeilijkheden die Barcelona ondervond, zoals de verboden bokspraktijk in 1914 of de uitdagingen die werden opgelegd door de Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog, wankelde de strijdlustige geest van Barcelona nooit. De stad bleef evenementen organiseren en kampioenen voortbrengen, waardoor de vlam van het boksen zelfs in de moeilijkste tijden levend bleef.

 

Het moderne tijdperk

 

 

De afgelopen decennia is Barcelona nog steeds een zenuwcentrum voor het boksen, met de aanwezigheid van prestigieuze sportscholen en de organisatie van evenementen van internationaal kaliber. Ondanks de ups en downs blijft de passie voor boksen intact, met een nieuwe generatie boksers en trainers die zich inzetten om de sport naar nieuwe horizonten te brengen.

 

Boksen Barcelona: traditie en toekomst

 

 

Kortom, boksen in Barcelona is meer dan een sport; Het is een diepgewortelde traditie, een bewijs van veerkracht en een bron van inspiratie voor velen. Met een geschiedenis rijk aan evenementen, karakters en prestaties heeft Barcelona niet alleen een onuitwisbare stempel gedrukt op het Spaanse boksen, maar ook op het internationale toneel. Terwijl de stad kampioenen blijft creëren, belooft de erfenis van het boksen in Barcelona te blijven groeien en fans en atleten van over de hele wereld aan te trekken.

 

MMA-stijl

 

 

De evolutie van het boksen in Barcelona verwelkomt een nieuwe speler op het toneel: MMA Style . Aanvankelijk gelanceerd als een online bokswinkel in 2012, heeft Estilo MMA zijn aanwezigheid uitgebreid naar de fysieke wereld en in 2023 zijn deuren geopend op Galileu Street 138, in de levendige wijk Sants. Deze nieuwe vestiging biedt niet alleen eersteklas uitrusting voor boks- en MMA-liefhebbers, maar wordt ook een punt

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account