winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / Conor McGregor kondigt zijn terugkeer in juni aan
<<  Vorige pagina BLOG Volgende pagina  >>

Conor McGregor kondigt zijn terugkeer in juni aan


Conor McGregor kondigt zijn terugkeer in juni aan

Conor McGregor brak opnieuw zijn woord, maar dit keer slechts half. De 35-jarige Ier had aangekondigd dat hij op de eerste dag van 2024 zijn volgende gevecht officieel zou maken. Hij heeft het gedaan, zij het iets eerder. Op oudejaarsavond in Europa heeft The Notorious een video gepubliceerd van zijn afscheidsdiner in 2023 (vorige week was hij in Saoedi-Arabië) waarin hij een datum en rivaal heeft vastgelegd voor zijn terugkeer naar de kooi.

De Ier keert op 29 juni 2024 terug in een gevecht tegen Michael Chandler.

Buiten de datum, die een staart heeft, was het meest verwachte ding om het gewicht te kennen. Het zal, na veel twijfels, op de middelste gewichtslimiet liggen (minder dan 83,9 kg). Het idee dat vanaf het begin de ronde deed, was dat het gevecht zou plaatsvinden in het weltergewicht, aangezien zowel McGregor als Chandler lichtgewichten zijn, maar nee. Twee divisies zullen springen.

Het gevecht zal volgens McGregor deel uitmaken van de International Fight Week van de UFC.

Het bedrijf heeft op dit moment nog niets bevestigd of ontkend, maar de kalender klopt. Het bedrijf organiseert zijn grote week meestal in de dagen vóór of na, afhankelijk van het jaar, de nationale feestdag van de Verenigde Staten, 4 juli.

Bij gebrek aan een officiële status van de UFC heeft de aankondiging, zoals logisch is, voor veel ophef gezorgd op sociale netwerken.

De terugkeer van McGregor bestaat al bijna een jaar. In februari 2023 werd de aanwezigheid van de Ier als coach op TUF 31 (UFC realityshow) aangekondigd. De andere coach van de editie was Michael Chandler. Het gevecht leek voorbij. Meestal, zodra de realityshow is afgelopen, staat de rechtszaak op het punt om van de hype te profiteren. Het was het idee. Augustus leek de maand, maar dat was het niet.

McGregor vocht voor het laatst op 10 juli 2021.

Bij dat gevecht liep hij een breuk op aan zijn linker scheenbeen en kuitbeen. De downtime duurt lang en tijdens dat herstel werd de Ier van de USADA-lijst verwijderd. Het antidopingagentschap van de Verenigde Staten moet alle UFC-vechters controleren om hen toestemming te geven om te concurreren. Om in aanmerking te komen, moeten ze er minimaal zes maanden zijn geweest. De vergelijking was simpel: McGregor zou zich in februari aanmelden en het gevecht zou in augustus of september plaatsvinden... maar het is niet gemakkelijk met The Notorious.

De Ier verlengde deadlines zonder redelijke uitleg.

Van de zomer sprong het naar december en eindelijk was het zover: het kon niet in 2023 zijn. McGregor probeerde een uitzondering te krijgen van USADA. Dat wil zeggen, ik wilde vechten zonder zes maanden lang controles te ondergaan. De weigering van de organisatie veroorzaakte het uiteenvallen van de UFC met USADA. Vanaf 1 januari zal een ander bedrijf verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van het UFC-antidopingprogramma (hetzelfde bedrijf dat dit doet in de NFL of MLB).

Tijd was geen probleem meer, maar toch mikte McGregor op UFC 300 (13 april).

Er zouden dan te veel hanen zijn en zijn trainer waarschuwde: hij zou in de zomer van 2024 terugkeren. Zo lijkt het ook. En Chandler? Ervan uitgaand. De 37-jarige Amerikaan vocht in november 2022 voor de laatste keer. Geconfronteerd met zo’n economische kans wilde hij geen risico’s nemen en moest hij op zijn post blijven. Als McGregor bij je aanklopt, staat hij met gezicht A. Het enige wat je hoeft te doen is wachten en de grootste tas van je leven pakken. Dat is wat hij heeft gedaan. Op 29 juni komt er een einde aan alles, maar met Conor McGregor kan alles veranderen. Niets kan als vanzelfsprekend worden beschouwd.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account