winkelwagen
Subtotal: 0,00€
Uitchecken
Levering binnen 24 uur
Hoofdpagina / Blog / boksstijlen

Boksen staat bekend als een van de meest complete disciplines, en dat is voor ons geen verrassing, want door het te beoefenen laat je al je spieren werken, leer je je ademhaling onder controle te houden, verbeter je je behendigheid en zie je hoe je weerstand verbetert. neemt toe en is bovendien zeer gunstig voor het cardiovasculaire systeem.

Maar dit soort gevechten kent verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen, dus voordat je je nieuwe boksaccessoires gaat kopen is het belangrijk dat je duidelijk weet welk type boksen je gaat beoefenen.

 

Engels boksen

 

Deze vorm van boksen is een van de meest beoefende en behoort tot de Olympische disciplines. Perfect voor degenen die zichzelf willen leren verdedigen, voor degenen die op zoek zijn naar een sport om stress te verminderen en voor toekomstige atleten die beginnen in deze contactdiscipline. De gevechten zijn verdeeld in rondes van elk drie minuten in het geval van mannen en twee voor mannen. vrouwen.

Om deze vorm van boksen te beoefenen, waarbij alleen stoten toegestaan zijn en het vasthouden van de tegenstander verboden is, heb je alleen bokshandschoenen, bokslaarzen en een beschermende helm nodig.

 

Frans boksen

 

Aanbevolen voor degenen die beginnen met trainen en ideaal om stoom af te blazen en spanning los te laten. Deze vorm van boksen wordt ook wel savate-boksen genoemd. Het bestaat uit een gevecht dat snel kan eindigen met een knock-out, maar dat anders wordt opgedeeld in rondes waarin geweld of harde slagen niet geldig zijn.

In deze variant waarin de bewegingen van de voeten een fundamentele rol spelen, zal de benodigde uitrusting bestaan uit handschoenen, boksschoenen, een boksgebitsbeschermer en een borstplaat om de borst te beschermen.

 

Thais boksen of muay thai

 

Zeer compleet, omdat het het hele lichaam als wapen gebruikt, is het veel gewelddadiger dan welke andere boksvariant dan ook. Met de mogelijkheid om de tegenstander vast te houden of te duwen, is deze vorm van boksen waarbij vuisten, voeten, knieën of ellebogen gebruikt kunnen worden ook wel bekend onder de kunstnaam van de acht ledematen.

Als deze sport uw aandacht trekt, moet u er rekening mee houden dat u voor het beoefenen ervan specifieke kleding en bescherming nodig heeft die u in onze Muay Thai-winkel kunt vinden.

 

Kickboksen

 

Deze sport, van Japanse oorsprong, combineert boks- en Franse boksstoten met typische karatetrappen. Bij dit soort boksen is het mogelijk om je vuisten, je voeten en zelfs je knieën te gebruiken, waardoor deze variant een van de meest complete is. Door het te oefenen, kunt u de snelheid, precisie, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren.

Koop de kickboksuitrusting die je nodig hebt en geniet van alle voordelen van deze sport.

 

Schaduw boxen

 

Alleen en zonder het risico dat je rivaal je slaat, is dit schaduwboksen, een vorm van boksen die wordt beoefend zonder dat er een tegenstander voor je staat. Deze modaliteit combineert cardio met het technische deel van het boksen en richt zich op bewegingen. Om het te oefenen kun je ervoor kiezen om in de lucht te slaan of een bokszak te gebruiken.

WAAROM KOPEN OP WAAROM KOPEN OP Stijl MMA ? ?

Legaal
  • Inkoopvoorwaarden
  • Cookiesbeleid
  • Juridische kennisgeving
  • Privacybeleid
Informatie
  • Verzenden & retourneren
  • Betalingsmethoden
  • Korting voor loyaliteit
  • Lageplan

Acceder

Onthoud mij

nieuw rekord
Door een account kunt u aankopen doen check snel de status van uw bestellingen en bekijk uw eerdere operaties.
Creëer een nieuw account